Griešanas dēlis virtuvē tiek izmantots visu laiku, bet ne katru reizi tas tiek rūpīgi notīrīts. Pat labākie un pārbaudītākie mazgāšanas līdzekļi dažkārt nespēj tikt galā ar savu uzdevumu, un rezultātā šis virtuves piederumu gabals ir ātri jāizmet. Ir dažādas situācijas.
Lūk, piemēram, ko darīt, ja uz koka dēļa ir palikušas karstas tējkannas pēdas ? Nekas sarežģīts! Visu sakārtosi ar citronu un akmens vai jūras sāli.
Kā tīrīt virtuves dēli
Sāciet, pārgriežot citronu uz pusēm. Katras puses pietiek vienai dēļa pusei.
Citrona pusīti cieši piespiežot pie dēļa virsmas, ierīvē ar citrona sulu un pārējo citronu noliek malā vēlākai lietošanai.
Lasi arī: Nekādā gadījumā neveiciet šos 6 pirkumus, kas mājā ienes nepatikšanas un nabadzību
Ierīvē dēli ar sāli un atstāj uz 10-15 minūtēm.
Tagad jūs varat sākt viegli berzēt virtuves dēli. Ņem pārējo citronu un kā ar sūkli noslauki ar sāli pārkaisīto virsmu. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz citrona sulas.
Patīkamākais posms ir dēļa mazgāšana ar ūdeni. Nosusiniet to un redziet, cik viegli bija saglabāt virtuves dēli!
Koka dēlis kā jauns! Tagad jums nav jāpērk jauns.